vineri, 1 iulie 2016

Primul training Wood Beads / Wood Badge din Romania! (II)

Al doilea stagiu Woodbeads Training s-a desfasurat in perioada 24-26 iunie 2016, in Bucuresti (Centrul International de Biodinamica).


Programa a cuprins: notiuni teoretice legate de istoria Wood Badge, traditii cercetasesti, legislatie / protectia copilului, aplicatii si o sesiune de interviuri.

Trainingul si interviurile au fost tinute de o echipa formata din Klaus Tegeder (presedinte WFIS) si Marco Landsberger (secretar WFIS Europe).





Toti participantii au primit o diploma de absolvire a modulului.


Cei care au absolvit si modulul din septembrie 2015 au primit dreptul de a purta un inel de esarfa special / woggle, ca parte a insemnelor care se obtin in cadrul Wood Beads Training.


Un moment emotionant a fost marcat de salutul liderului Valdemar Ramirez, absolvent al Wood Beads Training in Ecuador, acum 13 ani.


Pentru urmatoarea etapa (ultima) liderii vor pregati un proiect personalizat (in baza parcursului si a interviului sustinut).


ACT-RO este prima asociatie din cercetasia romaneasca de dupa 1990 care a reluat traditia instruirii liderilor sai la cele mai inalte standarde internationale.
In perioada interbelica lideri din cadrul Asociatiei "Cercetasii Romaniei" (activa in perioada 1914-1937) participau pe domeniul Gilwell Park (Marea Britanie) la stagii Wood Badge Training.
Trebuie precizat ca la baza acestui curs stau cele 2 manuale fundamentale ale cercetasiei, scrise de lord Robert ‎Baden-Powell‬: "‎Scouting for Boys‬" (‪"‎Cercetasii" - traducerea in romana‬, reeditare recenta la initiativa ACT-RO) si "The Wolf Cub's Handbook".

Gata Oricand pentru o cercetasie de calitate!