marți, 4 octombrie 2016

World Federation of Independent Scouts - 20 de ani de la infiintare

Anul acesta se implinesc 20 de ani de la infiintarea World Federation of Independent Scouts – WFIS / Federatia Mondiala a Cercetasilor Independenti.


WFIS s-a infiintat pe 5 octombrie 1996 in Germania, la Laubach.
Membrii fondatori au fost Baden-Powell Scouts' Association (Marea Britanie) si 9 asociatii cercetasesti din Germania. Primul presedinte a fost Lawrie Dring, presedintele B-PSA la acea data.
In prezent WFIS  are peste 130 de asociatii afiliate din 64 de tari din aproape toate regiunile de pe glob si un numar de peste 5 milioane de membri (conform B-PSA).

ACT-RO a fost acceptata ca membru aspirant in ianuarie 2015. In mai 2015 a primit o vizita de evaluare si in septembrie 2015 a organizat primul Wood Badge / Wood Beads Training din Romania, o premiera pentru cercetasia noastra, cu sprijinul unei echipe de instructori WFIS din Germania si Marea Britanie.
In perioada 30 septembrie - 2 octombrie, la Laubach, in organizarea Solmser Pfadfinderschaft, a avut loc aniversarea  oficiala a celor 20 de ani de existenta a WFIS.

Publicam acum o inregistrare cu Klaus Tegeder - presedintele WFIS. Este facuta la finalul celui de al doilea training Wood Badge / Wood Beads, desfasurat in Bucuresti, in 24-26 iunie 2016.
Am tinut sa o difuzam imediat dupa evenimentul aniversar din Germania si dupa deschiderea oficiala a anului cercetasesc.


Suntem mandri de parcursul nostru, onorati de a fi membri WFIS si motivati de ce putem sa facem mai departe.
La multi ani!

Gata Oricand!