duminică, 14 septembrie 2014

La inceput de nou an cercetasesc

Am pornit la drum de cateva luni. Evenimentul de lansare si activitatile din ultimele luni, culminand cu Scoala de Vara ACT-RO, ne-au plasat la un nivel la care dorim sa ne raportam.

Pentru a fi alaturi de voi in ceea ce ne-am propus, avem nevoie de etica, coerenta si profesionalism, iar toate deciziile noastre sunt in aceasta directie. Continuam sa invatam, ne constientizam ezitarile, ne corectam din mers si mergem inainte, fara compromisuri.

Echipa care coordoneaza activitatile asociatiei a realizat in ultimele luni cadrul metodologic dupa care vom realiza programele in urmatorii ani. 
Ne dezvoltam pe o fundatie sanatoasa, pentru o cercetasie de calitate, in aer liber si natura. 

Am inceput primele parteneriate si beneficiem de sfaturile unor consultanti, personalitati care exceleaza in domeniile pe care activeaza.

Procedurile de afiliere internationala au avansat si in curand vom participa la schimburi de experienta cu asociatii cercetasesti din Europa.

Le dorim succes cercetasilor care incep maine noul an scolar, parintilor si liderilor care sunt profesori sau educatori!

Deschidem anul cercetasesc 2014-2015 printr-un eveniment ce va avea loc pe 4 octombrie (urmeaza informatii detaliate pe mail si pe listele de discutii).
Alaturi de noi asteptam lideri, parinti si copii care vor sa ni se alature in cercetasia traditionala 

Suntem constienti ca imaginatia si vointa noastra sunt singurele limite pentru cat de departe putem sa ajungem!


Gata Oricand!

echipa ACT-RO

vineri, 12 septembrie 2014

Mesajul unei mame de cercetas aspirant

Buna ziua!

Cristian* acum isi cauta pe internet Cartea Junglei, sa o descarce pe tableta. Nu mai comentez ca o are in biblioteca... 
Ma bucur ca se apuca de citit, pentru Puii de lup.

Cristian a mai fost in tabere, excursii, dar nu cred ca au fost formate grupuri. La cercetasi sunt activitati care ii plac mult, diferite de joaca lui de pana acum.
I-ar fi placut sa poata duce toata "expeditia" de sambata la bun sfarsit si poate a constientizat ca intr-o echipa platesc toti greseala unora. A promis ca va incerca sa asculte mai mult de lideri.

Ce s-ar mai putea face?  Mi-e greu sa vorbesc... Suntem la inceput si ceea ce faceti mi se pare deja extraordinar. I-am explicat lui Cristian: pentru ceea ce fac, liderii nu primesc nimic, e bucuria de a impartasi cu cei care vor cunostintele si experienta lor. A fost foarte mirat, cred ca l-a marcat mai mult decat credeam eu! Poate o sa inteleaga ca intrarea in cercetasie tine de vointa lui de a se integra in grup, cu regulile pe care deja acesta le are. Sper sa fie asa!


In patrula lui au fost baieti cu "personalitate". Poate ar trebui filmati si sa le puneti parintilor imaginile - sa vada felul in care relationati cu ei, cum le impuneti regulile si cum le formulati cererile, cum ii motivati si cum le explicati greselile. Baietii se comporta asa si din cauza greselilor noastre, ale parintilor.

Va doresc numai bine,

mama lui Cristian


Nota
Mesajul de mai sus a fost primit de catre Bogdan Codreanu - liderul coordonator al grupei de Pui de lup din cadrul Unitatii "Fratii Dimancescu" - si vine la scurt timp dupa o actiune de 2 zile, prima iesire din "barlog" a unor cercetasi aspiranti.


*din considerente de confidentialitate am folosit un alt nume

Mini expeditia "Fratii lui Mowgli"

In weekend-ul 6-7 septembrie 2014, 12 cercetasi aspiranti (organizati in doua patrule) au fost plecati in mini-expeditia „Fratii lui Mowgli”.
A fost prima iesire in afara „barlogului” a unor viitori pui de lup, cu o experienta de doar 4-5 activitati, desfasurate in aceasta vara la Padurea Baneasa sau in parcul Tineretului din capitala.

Au coordonat activitatea liderii Bogdan Codreanu si Elena Folica, ajutati de cercetasul  Mihai Folica (grupa de varsta cutezatori), toti din cadrul Unitatii „Fratii Dimancescu”.
6 parinti i-au ajutat pe lideri cand a fost nevoie.

Mesajul mamei lui Cristian, unul dintre copiii participanti, ne ajuta sa avem o idee despre ce a insemnat aceasta iesire pentru cei mici.

La inceperea noului an cercetasesc (4 octombrie - detalii pe mail si pe listele de discutii), alaturi de patrulele participante la aceasta activitate sunt asteptati inca 20 de cercetasi aspiranti din clasele I-IV, care nu au putut sa ia parte la aceasta deplasare.

echipa ACT-RO


Ziua 1, 6 sep. 2014
-plecare din Bucuresti - Gara de Nord, sosire in Campina


-deplasare pana in comuna Cornu, cazare la pensiune


-ateliere de situatii de urgenta + prim ajutor