marți, 8 septembrie 2015

Primul training Wood Beads / Wood Badge din Romania! (I)

ACT-RO a adus in Romania primul training Wood Beads / Wood Badge! 


Lideri din cadrul Asociatiei Cercetasilor Traditionali din Romania (ACT-RO) si un coleg din cadrul Pfadfinder im Mühlenbecker Land e.V. (Germania) au fost instruiti de catre o echipa de traineri germani si englezi din cadrul World Federation of Independent Scouts: Klaus Tegeder - presedinte WFIS, Julie Bryceson - presedinte WFIS Europe, Judith Tegeder, Jacob Norman.

Trainingul incheiat este una din etapele pe care un lider cercetas le are de parcurs pentru a avea o pregatire completa, la standarde recunoscute international si, implicit, pentru a primi la final insemnele Wood Beads.


Desfasurat in perioada 1-6 septembrie 2015 la baza Clubul Montan “White Wolf” din Baia de Fier, cursul a fost structurat pe doua sectiuni: scouts (cutezatori si calauze, 11-18 ani) si wolf cubs (pui de lup, 7-10 ani).
Programa a cuprins Notiuni Teoretice si Aplicatii Practice de cercetasie traditionala, pornind de la celebrele manuale ale lui sir Robert Baden-Powell: Scouting for Boys (1908) si The Wolf Cub's Handbook (1916), urmand sistemul devoltat de John Thurman (Camp Chief of Gilwell Park, 1943 - 1969), adaptat zilelor noastre.


  


(vezi aici mai multe foto de la training)

“Dupa afilierea ACT-RO la World Federation of Independent Scouts, acest training consolideaza in mod firesc expertiza primului grup de lideri adulti din cadrul asociatiei. 
Formatul cursului s-a bazat pe metodele clasice de pregatire, experimentate de participanti in dubla calitate: de cercetasi care invata in patrula si de lideri care ghideaza cercetasii.
Ca si perioada, training-ul ne-a oferit posibilitatea de a ne actualiza programa si sistemul de progres inaintea inceperii anului cercetasesc” - Diana Habuc, presedinte ACT-RO.

In ultima zi participantii au primit un kit care cuprinde si instructiuni pentru urmatoarea etapa a cursului.


Primul training Wood Badge s-a tinut in anul 1919 la Gilwell Park, in prezenta fondatorului cercetasiei, lord Robert Baden-Powell.


Gata Oricand pentru o cercetasie de calitate!

echipa ACT-RO


citeste si: