luni, 3 aprilie 2017

Be Prepared - Gata Oricand!

Joi, 30 martie 2017, un grup de lideri ai cercetasilor traditionali a avut onoarea sa se prezinte cercetaseste Printului de Wales, fiind alaturi de Alteta Sa Regala la momentul plantarii unui plop alb.

Printul Charles a trecut in revista formatia ACT-RO, dand mana si schimband cateva cuvinte cu liderii prezenti. Pentru noi intalnirea a avut si o semnificatie simbolica, Marea Britanie fiind patria cercetasiei (vezi Cercetasia in lume).









Vizita Altetei Sale Regale a inceput printr-un moment desfasurat la Observatorul Parcului Natural Vacaresti unde Cristian Lascu, presedintele onorific al APNV, a prezentat o scurtă istorie a zonei Vacaresti. „Acest proiect are nu-numai un viitor interesant – scoala de ecologie, laborator viu si zona de recreere sanatoasa, ci si un trecut deosebit, dramatic chiar. Un fost cartier situat la marginea orasului, tihnit si verde, a fost demolat brutal de comunisti pentru a face loc unui proiect megalomanic. Depresiunea construita a ramas goala, natura recucerind cu totul zona si nascand cel mai nou si inedit parc bucurestean.” (2)

Am fost prezenti la acest eveniment ca mai vechi parteneri ai Asociatiei Parcul Natural Vacaresti. In ultimii ani am participat la actiuni de ecologizare a zonei, am desfasurat activitati cu specific cercetasesc (observare flora si fauna, orientare) cu cercetasii nostri, dar am fost ghizi si pentru elevi sau cercetasi din alte asociatii. Suntem motivati prin prezenta noastra in echipa care va administra primul parca natural urban din Romania.

Prin programele noastre oferim educatie prin aventura in aer liber si natura, intr-o formula calitativa, bazata pe metoda cercetaseasca traditionala
Suntem constienti ca nu putem vorbi de aventura in natura fara un mediul natural in care sa ne desfasuram. De aici porneste si preocuparea noastra de a actiona pentru protejarea mediului prin educatia tinerei generatii. 


(video AGERPRES, sursa Europa FM

Sunt principii pe care le regasim in Legea Cercetasului (art.5. Cercetasul iubeste si ocroteste natura si animalele) si in cartea de capatai a cercetasiei - Scouting For Boys, a carei prima traducere in limba romana - Cercetasii - a fost reeditata la initiativa noastra - o premiera in cercetasia romaneasca de dupa 1990.

Gata Oricand!

cercetasii ACT-RO


comunicat AGERPRES (1)
comunicat Asociatia Parcul Natural Vacaresti (2) (3)

vezi si: Patrula Vacaresti