miercuri, 9 august 2017

Stejarul Ecaterinei Teodoroiu din Parcul Memoriei Nationale

Duminica, 6 august 2017, la Marasesti, a fost organizat evenimentul de comemorare a 100 de ani de la cea mai importanta operatiune militara a Armatei Romane din Primul Razboi Mondial, in amintirea jertfelor prin care trupele generalului von Mackensen erau oprite pe frontul de la Marasesti sub deviza "Pe aici nu se trece".

Cercetasii traditionali au fost onorati sa participe la demararea proiectului Parcul Memoriei Nationale, Romândria, initiat de Antena 3.
In Vrancea, între Marasti şi Marasesti, se vor planta 335.000 de stejari, cu sprijinul Consiliului Judeţean Vrancea şi Romsilva.
Numarul puietilor a fost ales astfel incat fiecare erou cazut în Primul Razboi Mondial, care si-a jertfit viata pentru realizarea Marii Uniri de la 1918, va avea cate un stejar.



Primul stejar a fost plantat in memoria Ecaterinei Teodoroiu, cercetasa, eroina de la Jiu, prima femeie ofiter combatant din Armata Romana, martira a bataliei de la Marasesti.
In amintirea Ecaterinei Teodoroiu si a celor 5.000 de cercetasi eroi din primul razboi mondial cercetasii traditionali au participat cu patrula “Centenar” (strigatul patrulei: “Eroi au fost, eroi sunt inca!”) si drapelul de asociatie.

Invitat special la ceremonie a fost doamna Magdalena Veron, nepoata generalului Henri Cihoschi.


In drum spre Marasesti, patrula Centenar s-a oprit la Tecuci, la Statuia Cercetasului.

Gata Oricand!