duminică, 31 august 2014

In Herastrau, la ultima aventura din aceasta vara

Ultimul weekend al verii a venit cu o noua provocare pentru cercetasii Unitatii "Fratii Dimancescu". La doar cateva zile de la inaugurarea oficiala pentru public a Parc Aventura Herastrau, am dorit sa fim primii cercetasi care ii calca pragul si il testeaza.

Au raspuns prezent la actiune liderii si cercetasii aflati in Bucuresti (majoritatea fiind inca plecati). Ne-am intalnit la intrarea de langa Arcul de Triumf si in 5 minute eram la locatie, gata pentru doua ore de adrenalina.


Cu ajutorul staff-ului ne-am echipat cu hamuri si am intrat la instructaj (cum ne asiguram corect, pe ce cabluri ne punem carabinierele, cum se aseaza scripetele de tiroliana, recomandari si restrictii de traseu etc.). 


De pe platforma de start pornesc radial mai multe trasee cu diferite grade de dificultate (lungimea totala = 584 m), care dupa scurt timp se intersecteaza, fiecare pastrandu-si separat culoarul prin coroana copacilor, intr-o sir de 50 de jocuri variate (dintre care 9 sunt tiroliene).


Parcurgerea probelor de pe traseu s-a constituit intr-o perfecta activitate cercetaseasca, in care trupul a fost solicitat din plin, mintea a fost pusa la incercare pentru a gasi cele mai bune si rapide rezolvari in teren, iar spiritul a fost bucuros de emotia unei aventuri in mijlocul naturii.


Ii felicitam pe cei de la Parc Aventura Herastrau pentru modul in care au desenat si realizat parcul, pentru personalul amabil si competent (mereu pe faza, urmarind cu atentie siguranta participantilor). Vom reveni curand si ne dorim sa extindem prezenta noastra printr-un parteneriat.

Dupa ce ultimul cercetas a iesit de pe traseu si s-a dezechipat, ne-am adunat in careu si i-am pregatit o surpriza liderului nostru Andi Sibianu, care, de Sfantul Alexandru, a primit un tort. Au fost alaturi de noi si prietenii de la Parc Aventura Herastrau.


Finalul acestei activitati s-a constituit intr-o discutie libera legata de impresiile si sugestiile legate de activitatile la care am participat sau pe care le-am organizat in aceasta vara. Andi ne-a aratat desfasuratorul de activitati pe care il va discuta in forma finala si cu ceilalti lideri in perioada imediat urmatoare.


Cercetasii si-au luat ramas bun de la liderii lor pana la inceputul lunii octombrie, cand ne vom reuni pentru inceperea unui nou an cercetasesc.

Gata Oricand!
echipa Unitatii “Fratii Dimancescu” - ACT-RO


(vezi mai multe poze aici)